Resedagbok del 5 (sista för denna gång...)

Fredag 3 oktober:          26 grader och sol

Eftersom det är lite skuggigt i poolen på förmiddagen så lämnade vi bara våra saker där och gick istället ner till stranden och lekte på lekplatsen en stund.

Det var ganska varmt så efter en stund gick vi upp och sköljde av oss all sand.
Sen spelade vi lite fotboll innan det var dags för ett svalkande dopp i poolen.Sedan lekte Viktor och Nino resten av dagen.
De var nog mest i poolen men även runt omkring fanns massa skoj att hitta på!Efter middagen promenade vi bort till mingolfbanan. Viktor tycker att det är jättekul att spela, han har knappt tid att vänta på att vi andra ska slå också, utan vill gärna gå vidare till nästa bana direkt.På minigolfstället finns det även diverse åkattraktioner för barn. Vilket naturligtvis måste testas :)

Efter alla dessa roligheter tog vi en promenad bort mot hamnen. Kikade i lite affärer och bara njöt av värmen och den sista kvällen här.


Lördag 4 oktober:          23 grader, soldis och blåst.

Sista morgonen här. Njöt av frukost i solskenet, men det är tur att det finns glas på balkongen för det blåste friskt utanför.Efter frukost packade vi ner det mesta och dammsög lägenheten.
Sen gick vi ner till poolen en stund men där var det ganska så blåsigt, man blev inte direkt sugen på att doppa sig. 
Det blev istället en sväng till lekparken istället tillsammans med Nino, Nannie och deras mamma Martina.

Innan vi gick upp igen stannade vi och kikade på sandskulpturerna. Det är häftigt vad de lyckas bygga!Efter ett sista dopp  i poolen så var det dags för lunch, liten sovstund för Ellen och packning och städning för oss andra.
Vid 16 tiden var det dags att bege sig till flygplatsen. Ninos pappa skjutsade oss dit, vilket var perfekt eftersom de också har barnstolar i sin bil.

Planet var tyvärr ca 1,5 timme sent så vi landade inte på Arlanda förrän strax efter midnatt.
(Vi hade nån ide om att det skulle vara så bra att flyga på kvällen eftersom åtminstone Ellen borde sova. Riktigt så blev det inte! Hon kunde inte koppla av utan skulle göra allt annat än vila. Till slut somnade hon, men då var det bara en halvtimme kvar till landning...)
Så idag var barnen lite trötta och sov båda två till 11.45!!!

Det var det, två veckor går snabbt! Och vi börjar redan fundera på när vi ska åka dit igen...

/Familjen

Resedagbok del 4

Måndag 29 september:          21 grader. Moln och regn, uppsprickande och lite sol fram emot kvällen.

Tredje morgonen med moln, blåst och regn. Börjar kännas trist. Väderprognosen visar finare väder tills imorgon så vi hoppas på det!
På förmiddagen tog vi en tur in mot Malaga. Det blev C&A, Carrefour, Mc Donalds och Toys Rús.  Viktor fik lite nytt lego och Ellen fick en docka med dockvagn.Efter Ellens vila begav vi oss till hamnen och Sealife. Jättefint och spännande tyckte både vi och barnen, men det var ganska dyrt... Hur som helst så fick vi kika på sköldpaddor, hajar, rockor mm. Häftigt!

Då besöket hos fiskarna var klart så hade solen tittat farm och vi hade ingen lust att gå hem. Så det blev en pizza på en restaurang nere i hamnen istället. Tänk vad skönt det är med barnvänliga restauranger! På denna kom de med kritor och papper till barnen med en gång. Det fanns hur många barnstolar som helst och när vi skulle gå fick barnen varsin ballong. Dessutom var pizzan mycket god och bakade i vedeldade ugnar. Vad mer kan man begära?

På kvällen blev det lite mys på balkongen och när barnen hade lagt sig kikade vi på en film.


Tisdag 30 september:          25 grader och SOL!

Äntligen en fin och solig morgon igen! Underbart!
Efter frukost, lite lek och lite jobb gick vi ner för ett föörmiddagsdopp i poolen. Viktor passade även på att åka lite sparkcykel och Ellen körde efter med sin dockvagn.

Efter lunchen sov Ellen och Viktor kikade på en film. Anna passade då på att gå ner och lägga sig i solen en stund och bara njuta! När filmen var slut anslöt sig Viktor och när vi hade badat lite så kom även Henrik och Ellen ner igen.
Lilla fröken ville först inte bada idag heller, men efter lite lockande med hinkar och annat så kom hon i. Och sen ville hon inte gå upp!På kvällen åt vi god middag: Fläskfile med sparrissås. Mums!
Sen blev det en promenad och sen lite bokläsning i sängen.
Onsdag 1 oktober:          25 grader, solBarnen vaknade som vanlig ca 8:30 och passade på att gosa en stund på Viktors madrass innan vi klev upp och åt frukost.
Hela denna dag tillbringades vid poolen tillsammans med en annan svensk familj med barn i samma ålder. Trevligt!
På kvällen tog vi en promenad, kikade lite på skor men köpte inga.


Torsdag 2 oktober:          27 grader, sol

Morgon var lite disig så vi bestämde oss för att ta bussen in till Torremolinos.
Där stosade vi runt en stund och kikade i lite affärer.Åt lunch på Calle Bulto och Ellen sov i vagnen så när vi kom hem kunde vi gå direkt ner till poolen där Viktors nyfunna kompis Nino med familj väntade.

Efter middagen kom Nino med pappa upp till oss en stund. Pojkarna byggde lego och papporna fixade nåt med datorerna.
När barnen somnade kikade vi på en kul film "What happens in Vegas". Rekommenderas om man vill skratta lite.


Resedagbok del 3

Lördag 27 september:          21 grader, regn och blåst

Tog lite sovmorgon eftersom det väntade ovädret hade anlänt. Ellen och Henrik klev upp vid 9, Anna en stund efter och Viktor sov till 11! Ellen saknade farmor lite, hon har ju blivit van att man kan gå ut till henne direkt när man vaknar.

Eftersom vädret var så trist så tillbringade vi större delen av dagen i lägenheten. På eftermiddagen tog vi en tur med bilen för att handla lite inför söndagen och måndagen (då det var helg här). Strosade runt en stund i lugn och ro och plockade ihop det vi skulle ha. Vid kassan kom vi plötsligt på att vi glömt plånboken hemma, så Anna och barnen fick plocka ner allt i korgen igen och stanna kvar medan Henrik for hem och hämtade pengarna...

Efter middagen hade vädret lättat lite så vi passade på att ta en kvällspromenad.
Söndag 28 september:          20 grader, regn och blåst.

Riktigt ruskväder idag med! Anna försökte ta en promenad innan frukost, men plattorna på strandpromenaden är alldeles för hala när de är blöta så det blev bara en liten sväng.Tog det lugnt hemma. När Ellen sov gick Henrik och Viktor ner i entrehallen och åkte inlines.
Efter det hade regnet avtagit lite så då passade de på att åka lite sparkcykel också innan de tog ett dopp i poolen.På kvällen tog vi en kort promenad bort mot hamnen. Regnet hängde i luften hela tiden, men som tur var så kom det inte förrän vi kom hem. Vågorna var höga så vi kikade på ett 30-tal surfare som gjorde sitt bästa för att komma upp.