Snölek! (21 januari -07)

Tänk vad mycket roligare det bllir att vara ute när det är snö!
Viktor vill helst vara ute hela tiden, har knappt tid att gå in och äta...  Men ibland måste man värma sig!

Idag var vi ute hela förmiddagen och åkte pulka, snowracer, stjärtlapp och skidor. Vi hade jätteskoj, både Viktor, Anna och farmor Bicke. Ellen hade också roligt, hon sov en stund och satt sedan i vagnen och spanade :-)

pulka

farmor o viktor

viktor

skidor


60 -års kalas i Järbo!

I helgen fyllde mamma/svärmor/farmor Bicke 60år! Detta firades genom att hela familjen åkte iväg till en stuga nära Kungsberget (Sandviken), några km utanför byn Järbo. (Tyvärr kunde inte Patrik, Johanna och Emelia följa med då de troligen drabbats av vinterkräksjukan...)

Stugan vi hyrt var jättefin, ny och fräsch och med ett underbart läge med en sjö med liten brygga precis nedanför. I torsdags, dvs dagen innan vi kom, så kom snön där uppe. Och medans vi var där föll det ytterliggare 15cm snö! Så pojkarna (Viktor och Gustaf) har åkt så mycket pulka, stjärtlapp och skidor som man hinner på en helg! De hade så kul!

Bicke blev ordentligt firad. Först med sång och kaffe på sängen på morgonen och sedan med en underbart god middag beställd från Freddes cafe i Järbo! Som om inte vårt firande räckte så var även vädergudarna otroligt givmilda och gav oss en strålande vacker vinterdag! Sol, nån minusgrad och snö på mark och i träden - kan det bli bättre?

Här kommer lite vinterbilder:

ellen

viktor

lunch

huset

anders o bicke

viktor o gustaf

anders i solen

anna o ellen

God fortsättning!

Så har det blivit ett nytt år igen, 2007!
Och helt plötsligt är det förra året som vår Ellen föddes. Tänk vad tiden går, snart är hon fem månader.
Och Viktor blir FYRA år i år, det är ju inte klokt!

Nåväl, här kommer iallafall lite bilder från de senaste dagarna:

bilbana

bilbana

En lycklig Viktor kör bilbana med pappa.


syskon

Stolt storebror och glad lillasyster!


ute

Fruktstund ute på altantrappen!


kusiner

Kusinerna! Notera Wilmas tag om Ellens öra, undrar vad Ellen har gjort för bus ;-)


tjejerna

Två glada tjejer som verkade tävla i vem som kan fäktas mest med armarna...

Smakis-premiär!

På juldagen fick Ellen för första gången smaka något annat än mammas bröstmjölk. Hon har varit på gång ett tag nu och tydligt visat sitt intresse för det vi äter så nu tyckte vi att det kunde vara dags att hon fick börja lite smått...
Så först fick hon potatis mosat med lite bröstmjök (den nya mixerstaven är superbra!) i några dagar. Det var helt ok tyckte Ellen och gapade så fort skeden närmade sig.

potatis 1

potatis 2

Eftersom hon verkade gilla potatisen bestämde vi oss för att prova gröt också. Ellen har sovit lite dåligt på nätterna de senaste veckorna så vår tanke är att börja lite med gröt så att hon så småningom kan få det innan läggdags och kanske sova lite bättre.
Och vad kan vi säga mer än att banangröt var SUCCÉ!!! Mmmmm vad gott tyckte Ellen!

gröt

Att leka med vattenflaskan är också kul (även om hon inte fattar hur man gör när man dricker ur den):

vatten

Till sist kan vi också nämna att lilla fröken numera sitter mycket bra i sin barnstol. Hon älskar att sitta med när vi äter och kunna se vad som händer. Och det är klart, hur kul är det att ligga på golvet eller i babysittern och bara se allas ben... Nä, tacka vet jag stolen!

glad E