Gummibåtstur!

Äntligen fick Viktor som han ville!
Dvs sätta på motorn på gummibåten och åka in i Torpaviken! Detta har han önskat och pratat om varje dag sedan i torsdags då han och Henrik var ute och rodde en stund.

Gummibåt1

Innan de åkte in i Torpaviken passade de på att åka ut och möta farmor och farfar som kom med båten från Fifång. 
Gummibåten och motorn lämnades sedan i Torpa eftersom Fredrik med familj ska ha med den på sin seglingsemester. Men Viktor är väldigt ivrig på att låna den igen när Gustaf har haft den klart... ;-)

gummibåt2

gummibåt3


Grävjobb...

För att kunna lägga igen massorna runt carporten, gräva för gjutrör till altanen, köra ut grus i carporten mm så hyrde Henrik igår en minigrävare. Han hämtade den i Haninge kl 8 och lämnade tillbaka den vid 22, så det var en lååååång dag! Vilket märks i Henriks armmuskler och händer idag ;-)

(Kan också bero på wakeboard-premiären kvällen innan...)

Bild finns även på Viktor i sin nya favoritklädsel (kalsonger & stövlar) - samt på Anna & Bicke när de mäter ut vart stolparna till altanen ska vara.

gräv_1

gräv_2

gräv_3

gräv_4

gräv5


Köket 23 juli

Nu är det nästan klart. Henrik ska mjukfoga det sista samt behandla fogarna med nåt medel ikväll. Sen är det dags att flytta in. Spisen och diskmaskinen blev inkopplade idag, vilket medför att de i gamla köket inte går att använda längre. Så nu är det dags!

köket_3köket_2köket_1

Seglarkillen!

Fredag och lördag (21-22/7) var Viktor med farmor och farfar på sjön.
Vi skjutsade honom till Trosa och fick avnjuta en god lunch i sittbrunnen, bestående av pastasallad och ett gott färskt bröd. Därefter begav sig Anna och Bicke till affären för att handla lite medan Anders, Henrik och Viktor diskade, fyllde på vatten och busade. När alla var samlade igen åt vi varsin god glass innan det var dags för båtfolket att kasta loss och för oss att fara hemåt.
Viktor satte sig direkt brevid farfar och ville hjälpa till att styra, det var knappt att han hade tid att vinka till oss.
Viktor i båten

Färden gick till Fifång, där Viktor försökte fiska med håven från bryggan. Tyvärr uteblev fiskelyckan så det var tur att farmor handlat med både fläskfile och korv att grilla.  När det var dags att sova så somnade Viktor som en stock och sov ca 19 - 8.30! Sömntuta!
Efter att ha tagit en promenad upp till huset, gungat lite och busat lite så styrde båten mot Tunanäs. Där gjordes ett stopp för bad (vilket Viktor inte ville). Däremot fanns en lekplats som var lite intressant.  Här träffade de även Marianne och Rolf som har sin husvagn där.
Så småningom så begav de sig hemåt, och det var en glad kille som vinkade till oss strax efter kl 18 på väg in i viken. Och när vi kom till Torpa för att hämta upp honom så visade det sig att han var ganska trött också efter en händelserik liten tripp med farmor och farfar!

TACK! Säger Viktor för att han fick följa med, det gör han gärna om! Han pratar om att han vet hur man kör båten nu!

Nu måste vi ta tag i detta....

Skaffade ju den här bloggen för länge sedan men har liksom inte tagit tag i den ordentligt. Men eftersom vi aldrig verkar få tummen ur att skaffa nån annan hemsida så ska vi skärpa oss här så länge!