Byggrapport

Dags att rapportera hur det går med bygget.
Det står inte still - men Ellen, Monsunperiod och saknade plåtar gör att det inte har hänt så jättemycket.
Har dock gjort klart så mycket jag kan utan plåtarna på carporttaket/altanen. Syll och med täckplåtar över är på plats, hängränna likaså. Limträbalken som ska hålla balkongen uppe är tillsågad och oljad.
Hyrde en padda en hel dag också och skottade ut och plattade till det sista gruset. Det var slitit - men det blev bra. Gruset räckte nästan ända ner till vägen - som för övrigt är nyasfalterad.
Har provparkerat i carporten - den blev så lång att bil med påkopplad släpkärra får plats (alternativt 2 bilar om den ena är liten). Har också kollat att bredden funkar i praktiken. Ställer man sig lite åt sidan så kan man öppna ena sidans dörrar till "hacket" innan max - och andra sidan till max. Det funka.
Nu har jag hämtat plåtarna - så nu ska det bli tak/altan också - kör kör kör!!!

Bygge 060824 1

Reglarna för altanen/carporttaket.

Bygge 060824 2

Den hyrda Paddan.

Bygge 060824 3

Bil och släpi carporten.

Bygge 060824 4

Färdig uppfart.

Tiden går...

... det har redan gått en vecka sedan vi skrev något här senast.

Vi har i allfall börjat vänja oss vid att vara fyra personer i familjen. Ellen är ganska behändig än så länge, hon äter och sover mest. Och Viktor är en så stolt storebror! Han gosar och pussar och kallar henne för "lilla gumman". Idag börjar han förresten på dagis igen, så nu blir det mera vardag och rutiner igen, vilket känns ganska skönt.

I tisdags var vi på återbesök på BB för en andra läkarkontroll samt PKU-prov. Allt var bra men Ellen hade gått ner lite i vikt och vägde då 4340 gr. På torsdagen när Eva, vår BVC-sköterska, kom på hembesök så hade hon dock gått upp igen och vägde 4700 gr. Skönt!
I samband med att vi ändå var på sjukhuset så passade vi på att gå upp och hälsa på mormor Majsan. Hon verkade mycket piggare nu, vilket känns så skönt. Hon fick en 85 års present som bestod av kort på alla barnbarns barnen. Den verkade hon tycka mycket om.

Här hemma rullar det mesta på. Henrik och Viktor bygger vidare ute på altanen. Dock så inväntas plåtar som levereras först på tisdag, vilket gör att det mest händer småsaker innan det. Igår skyfflade de ut grus i carporten och på gången. Någon dag denna vecka ska Henrik hyra en padda för att platta till det ordentligt inför vintern.
Förresten så kom det en rolig kommentar från Viktor häromdagen då de var ute och jobbade:

- Pappa, vi är jobbarkillar!
- Ja, det är vi.... men vad är mamma då?
- Hmmm... hon är bebismamma!

Ja, så är det ju här hemma just nu!

Lite besök har vi hunnit med oxå. Tack för alla fina presenter och alla kläder vi fått låna, det är guld värt!

Viktor o Majsan

På besök hos mormor Majsan.


Bukett

Mamma - barn bukett från Transmode!


Sover i vagnen

Familjens lillasyster sover gott i vagnen.


Daniel o Caroline

Daniel och Caroline på besök och gosar med barnen.


Dagis

Måndag morgon, Viktor tillbaka på dagis. Han verkar rätt så nöjd och lämningen gick bra!Ellen och Viktor 14 aug

Nu har Ellen hunnit bli 5 dagar. Igår var en händelserik dag i hennes liv, första badet och första promenaden!

Vi börjar förresten känna oss redo att ta emot lite besök nu. Hör av er om ni har lust och tid att komma förbi och kika på vårt andra underverk! (Och det första med naturligtvis!)

Ellen 080615 1

Nja, att bada var väl ok... Men att komma upp sen var pest och pina.

Ellen 080615 2

Ellen tar sig en tupplur på förmiddagen. Viktor är snäll och lånar ut sin Tiger.

Ellen 080615 3

Första promenaden med vagnen. Som Viktor har längtat efter att få åka på den där ståbrädan!
Ellen tyckte dock att det var sådär med vagnen. Men efter ett litet matstopp somnade hon och sov en stund.


Ellen 080615 4

Söt tjej i vagnen!

Ellen 080615 5

Dags att sätta på pyjamas, Ellen är arg och ledsen men Viktor tröstar:
- Det ÄR ingen fara!1:a dagen hemma

Nu har vi varit hemma och bara tagit det lugnt. Ellen äter och sover mest.
Viktor tycker det är jätteroligt och vill gärna titta och känna. Fast lite konstigt tycker han nog också att det är.

Ellen 060813 2

Viktor kramar och känner gärna...

Ellen 060813

Äntligen får jag hålla henne!!!


Nu är vi hemma!

Ja, som ni redan har hört och läst så föddes Viktors lillasyster, och vår dotter, Ellen äntligen i torsdags morse. 10 dagar efter det utsatta datumet :-)
Första värken kom kl. 02.25 och hon är född kl. 05.48 så när hon väl bestämde sig för att det var dags att komma ut så var det bråttom. Tyvärr så tillstötte lite komplikationer då moderkakan ej ville lossna, så Anna blev tvungen att sövas och Henrik och lilltjejen fick tillbringa några timmar ensamma, men det gick bra det med och nu mår alla bra.

Vi valde att stanna två nätter på BB. Eftersom Ellen är en stor tjej så behöver hon mycket mat. Än så länge får hon lite extra tillägg var 4:e timme, men vi hoppas kunna slippa det när amningen kommer igång ordentligt.
I övrigt verkar hon vara en nöjd liten tjej. Som alla andra tvådygnsbebisar så sover hon mycket, men gillar även att ligga och titta på sin närmaste omgivning. Till utseendet är hon en kopia av sin storebror som nyfödd, dock med lite mer och mörkare hår.

Viktor är nyfiken på sin lillasyster och vill gärna pussa och krama henne. Innan vi åkte hem idag fick han komma upp på avdelningen för att se vart vi varit och det var mycket spännande.

Viktor o Ellen

- Hej lillasyster! Viktor träffar sin lillasyster för andra gången. Och blir jätteglad över att hon är vaken och tittar på honom!

sovstil

Bara två dygn gammal men har redan en skön sovstil.... Undrar om hon spanade in pappa inatt?

hemfärd

Dags att fara hem från BB. Resan hem gick bra, Ellen sov hela vägen i sitt babyskydd och vaknade inte förrän vi hade varit hemma en bra stund.

Ellen har kommit!

Föddes Torsdag 10 Aug klockan 05.48.
Vägde 4710 gr och var 54cm lång.
Mer info kommer givetvis...
Ellen 1


Altan 060806

Ingen bebis - men trallen är lagd fram till hörnet. Bygget går vidare...

Altan 060806


Altan 060805

Fortfarande ingen bebis - så det blev altanbygge på lördagen.
Drog fast alla bjälkar med frallor (fransk träskruv) och byggde en liten extra del i 45 graders vinkel mot den befintliga altanen. Lade markduk och ett lager grus under nya och en del av gamla altanen. En motordriven skottkärra står högt på önskelistan...
Apropå skottkärra så ramlade jag och en skottkärra fylld med grus ner mellan två golvbjälkar. Det gjorde ont. Fick en sticka också som jag inte får ut. Gör också ont.
Så bebisen skulle behöva komma snart så jag kan låna lite lustgas och sterila kvaddlar...   ;D
Fick dit hälften av trallbrädorna också innan batterierna tog slut på skruvdragarna.

Altan 060805

Altan Viktor 060805


Bygget går vidare...

Eftersom bebisen fortfarande vägrar komma ut så tänkte jag rapportera vad som händer här hemma i väntans tider.

I gamla köket har det hänt en del - gamla inredningen och väggarnas ytskikt är rivet. Öppningen till nya köket i gamla ytterväggen är avväxlad och delvis uppsågad. Återstår lite småjobb med motorsågen och sedan ska vi gipsa, spackla, måla och fixa nya köket helt klart  innan vi ger oss på matrummet.

Parallellt med köket, beroende på väder, så byggs det altan ute. Plintarna är gjutna och syllen på plats. Golvreglarna fram till hörnet likaså - vid hörnet ska trallen byta riktning. Imorgon blir det skruvning av trall och vidare bygge.

Om inte bebisen kommer emellan...  ;)

Gamla kök

gamla kök 060804

Altan_060804

Väntans tider...

Jaha, så har vi då gått två dagar över det magiska datumet. Det datum då både barnmorskan och ultraljudet tyckte att vårt barn borde födas.
Men liten där inne har andra planer. Antagligen har den det så bra så att inte vill ut. Och vi vet att vi inte ska klaga efter bara två dagar, det är ju vanligt att gå över betydligt mer, men vi längtar SÅ!

Lilla bebisen kom ut nu! Mamma, pappa och storebror väntar på dig!