Dopresa till Källby!

Igår var det dags för kusin Wilma att döpas. Eftersom Daniel (Wilmas pappa) kommer från Källby utanför Lidköping så hölls dopet där, närmare bestämt i Skeby kyrka.

Resan till Lidköping tar ca 3,5 timme så för att det inte skulle bli allt för jobbigt för barnen så åkte vi ner redan på fredagen. Vi hade då sällskap med Elin, Daniel & Wilma samt med deras vänner Cecilia (Wilmas gudmor), Toni och deras lilla Isak. Bilresan ner gick jättebra, Ellen sov och Viktor kikade på film på den nya portabla DVD:n (mycket bra köp!). Det blev ett matstopp på Max i Örebro där Viktor även testade bollhavet, men det var ingen favorit....

När vi checkat in på hotell Rådhuset på eftermiddagen så gick vi till Rörstrands fabriksbutik. Mycket fint! Men det enda som inhandlades var en Marimekko hakklapp till Ellen och servetter med bilar på, av samma märke, till Viktors kalas längre fram i vår. Därefter blev det en liten tur på stan innan vi vilade en stund på rummet. Kvällen tillbringades sedan hos familjen Bergman i Källby. Det bjöds på tacos och var mycket trevligt! Kul också att äntligen få se den där Statoilmacken som man hört så mycket om i alla år... :-)

ellen och wilma
Små kusinerna i moster / mamma Annas famn!

Det är ju toppen med centralt belägna hotell men vad vi inte visste var att stans raggarrunda gick precis utanför. Så det var ett himla sladdande och gasande fram tills halv fyra på natten (det var i alla fall sista gången som Henrik hörde dem...) Men vi sov gott ändå...
Hotellfrukosten var god och både Viktor och Isak tyckte att det var smaskigt med köttbullar sådär på morgonen.

Kl. 13 var det så dags för dopet i Skeby kyrka. Det var en fin gammal kyrka ute på landet. Wilma var jättesöt i sin dopklänning och verkade gilla att äta på spetsen runt armarna. Allt gick bra, hon blev lite ledsen när prästen blötte henne på huvudet men det gick snabbt över.

dop 1
Dopföljet på väg in.

dop 2
Oj, vad mycket folk! Wilma tittar sig storögt omkring...

dop 3
Nu är det klart, lilla fröken är döpt till Wilma Sofia och poserar tillsammans med mamma, pappa, faddrarna Cecilia och Peter samt prästen.


Efter dopet var det mottagning hemma hos Daniels föräldrar, Annica och Roland. Det bjöds på buffe och sedan kaffe och kladdkaka. Mumsigt!
Efter maten fick Elin och Daniel hjälp av två ivriga pojkar att öppna paketen. Det blev lite rörigt ett tag innan Elin lyckades styra upp det hela...

dop 5
Av oss och Sofia & Kirill fick Wilma en prinsess stol! Viktor och Johan är nöjda med att de har fått börja med det största paketet!

dop 4
En nöjd Ellen står i mormors knä och kikar på presentöppningen....

Vid 17.30 packade vi in oss i bilen och begav oss hemmåt igen. Det blev ett stopp på Dinners i Arboga för en liten matbit. Hemma var vi strax efter 21 med två pigga barn eftersom de sovit i bilen. Så klockan var nog 22 när Viktor somnade och närmare 23 innan Ellen sov.

Bumbo-premiär!

Igår kom farmor Bicke hem efter en vecka i Göteborg,  och med sig hade hon Emelias Bumbo.
Ellen verkade gilla den skarpt, det är ju utmärkt att kunna sitta stadigt och kika på när Viktor leker.
Tack snälla Patrik och Johanna för att hon får låna den ett tag!
Tack oxå för de fina kläderna som Bicke också hade med sig!

Bumbon

8 cm!

Så tjock är isen nedanför oss nu!
Dock så har vi inte mätt själva utan förlitar oss på grannens uppgifter, men en egen isborr ska inhandlas snarast...

Så igår så gick vi ut och kände på isen, och vad ska man säga - den var perfekt. Slät, fin och helt blank... Ett tunt, tunt snötäcke bara - perfekt för att glida fram på skridskor...
Viktor var dock mycket nöjd med att bara glida fram på skorna, men ska det fortsätta så här så måste vi nog inhandla ett par skridskor till honom.

22023-204

is

is

huset

Ett halvår!

Så gammal är Ellen idag!
Tänk att vi redan har fått njuta av henne i sex månader. Månader fyllda med leenden, skratt, bus, envishet och enorm kärlek! Vår underbara, söta, älskade lilla tjej!

Hon är fortfarande en bekväm liten dam som ligger där man lägger henne, vilket vi tycker är ganska skönt... Att vända sig har hon lyckats med några få gånger, men det är mer tur än skicklighet än så länge. Däremot sitter hon riktigt bra nu, vilket innebär att babysittern är helt ratad eftersom den inte är tillräckligt upprätt. .. Gåstolen är en favorit och hon har lärt sig att ta sig fram ganska snabbt i den. Och det är hon mycket nöjd med eftersom hon då kan följa efter Viktor.


Här den allra senaste bilden på henne, tagen för några minuter sedan. Hon sover så gott, så gott!


sovande Ellen


Vattenlöst!

Sedan i förmiddags är hela Pershagen utan vatten... dock har vi haft tur eftersom vi ligger långt ner i backen och det rinner faktiskt fortfarande lite ur våra kranar. Men för att vara på den säkra sidan så tappade Anna redan i förmiddags upp vatten i kannor och bunkar.

vatten

Det är tydligen en huvudledning som har gått sönder vid Södertälje Trävaru och för att kunna fixa det så har man strypt ledningen hit ut. Problemen verkar dock stora och jobbet verkar ta tid så tapptankar finns utställda och vi verkar få leva utan vatten till någongång under morgondagen.


För er som inte varit här på länge - KÖKET!

Lagom till jul så öppnade vi upp mellan kök och matrum. Så nu är köket i det närmste klart, det ska kaklas lite, vinställ ska byggas och bardisken ska sättas på plats, men annars så...
Matrummet är dock ofärdigt fortfarande och lär så få förbli ett tag eftersom Henrik har tusen andra saker att göra just nu (läs: jobb). Men vi använder det ändå och börjar vänja oss vid den lite rustika stilen...

köket

Bakom kaffebryggare/fruktfat mm ska det kaklas. Och där blomman (amaryllisen) och ljusstakarna står ska det ligga en ekskiva.

köket

köket

Kylen och frysen är äntligen vända åt rätt håll och vi har fått mycket mer golvyta i köket.

köket

Ovanpå överskåpen ska det platsbyggas ett vinställ.

köket

Och som ni ser, vi har fortfarande plankväggar i matrummet...