Vink vink!

Här kommer en liten semesterhälsning!

Ligger just nu vid Stendörren. Vädret är underbart, liksom förra året har vi nu lyckats pricka in ett högtryck. De första dagarna var det fortfarande ganska kallt i vattnet men nu är det uppe i 22 grader vilket är ljuvligt. Tyvärr ser vi mer och mer av algblomningen, men än så länge verkar det vara värst ute på de lite öppnare fjärdarna. Inne i vikarna där vi ligger har det varit rent så här långt.

Vi har hunnit avverka Fyrudden, Långö, Gubbö Kupa, Harstena, Arkösund och Broken innan vi kom hit till Stendörren i eftermiddags. Imorgon kommer Elin, Daniel och Wilma och hälsar på. Det ska bli trevligt.
Därefter är planen att gå mot Ringsö och naturligtvis Fifång innan vi på fredag beräknas anlända hem till Pershagen igen.

Barnen älskar sjölivet. Viktor utforskar öar, åker gummijolle, seglar radiostyrd båt och knyter jättefina knopar (han har dessutom lärt sig göra rosetter). Ellen gillar det mesta men är arg och frusterarad av att inte få gå själv på de branta berghällarna, att inte få stå i öppningen där trappan går ner i båten och att inte få klättra på och av själv. Vi är ju inte så överraskade av denna ilska då hon för tillfället är inne i en intensiv "kan själv" period.

Nu har vi just lyssnat på väderleksrapporten. Den lät ungefär som alla de andra vi hört denna semster (Nord 3-7 m/s)...
Hoppas att ni står ut i värmen där hemma. Vi förstår att det måste vara riktigt hett, för även här ute där vindarna borde svalka är det VARMT!
Men vi ska verkligen inte klaga, det är underbart och vi seglar vidare och njuter de sista dagarna också!

Skepp o´hoj!

Hälsning från Karlstad!

I måndags eftermiddag tog vi bilen och åkte till Karlstad och farfar Anders övernattningslägenhet.
Åt middag på vägen så när vi kom fram blev det lite snabb upp-packning och sedan en promenad i närområdet så att barnen fick springa av sig lite efter att ha suttit still i bilen.
Barnens glädje var stor då vi upptäckte att det fanns många lekparker här runt omkring och gick vi mot badstranden så fanns ett stort lekområde som hette "Orrleken". Så det blev bus och skratt en stund innan vi gick tillbaka in för att bädda och sova. Ellen var dock inte alls sugen på att sova, hon var nästintill förskräckt och verkade inte gilla varken rummet eller resesängen. Men efter tröst och sällskap av mamma och Viktor så somnade hon till slut och sov sedan jättegott hela natten.

Igår tillbringade vi massor med tid på stan. Alltid roligt med en ny stad, nya affärer och även de gamla vanliga blir som nya. Vi shoppade loss ganska rejält och den blev en del nytt till alla i familjen.
Lite lunch, en kort sovstund för Ellen i vagnen, lite mera shopping och sedan blev det fika i Stdsparken som för övrigt var otroligt vacker med en massa olika träd och växter.
Middag hemma och sedan gick vi ut och gungade och åkte rutchkana, men tyvärr började det regna så vi fick gå in tidigare är vi tänkt. Men det gjorde inte så mycket för då hann barnen bada en lång stund istället (det gäller att passa på när det finns badkar, vi har ju inget hemma). Sen somnade de båda två gott och snabbt efter en lång dag.

Idag ska vi ta oss till Mariebergsskogen. Där ska finnas en Lillskog men små djur, lekparker, ett tåg som man kan åka mm. Sen blir det nog Båtbussen tillbaka.
Fram emot kvällen, när det är dags för barnen att sova, så packar vi in oss i bilen igen och beger oss tillbaka hem till Södertälje.

En minisemester i Karlstad! Trevligt!

Hej så länge!
/Familjen