Nu är glada julen slut, slut, slut...

Ja, nu är julen över för denna gång. Och det kanske är tur det för mycket firande och klappar har det varit, i dagarna 5 för att vara exakt. Men mysigt har vi haft det. Och vi har hunnit träffa alla nära och kära vilket i vår mening är det allra bästa med julen!

Redan fredagen den 22:a började vi fira lite smått tillsammans med Anna och Mats. Granen kläddes (bild finns i tidigare inlägg) och vi åt en god middag. Därefter fick barnen öppna sin första julklapp för året. Viktor fick en fin biltransport och ett alfonspussel och Ellen fich jättefina kläder.

Lördagen den 23:e åt vi först lunch med Daniel och Caroline och var sedan på släktfirande hemma hos familjen Komheden. God julmat och lite klappar, mycket trevligt!

5 barnbarn

Vi skulle också försöka ta en bild på farmor och farfar med alla sina 5 barnbarn, men tyvärr var Emelia ganska trött och inte riktigt på humör.

Sedan blev det julafton, och Viktor vaknade och var så spänd och nyfiken. När skulle Tomten kommma?
Efter lite frukost gjorde vi oss iordning och for till Fredrik & Kristina och barnen för att avnjuta lite julkaffe. Det blev en livad men mycket mysig stund med Viktor och Gustaf farandes runt på varsin brandbil.

gustaf och viktor

Det var två glada, spralliga killar som lekte och busade!

Efter lite julgröt till lunch hemma kom Anders, Bicke, Patrik, Johanna och Emelia hit för att fira jul. Vi tittade först på Kalle Anka och drack lite glögg. Sen blev det alldeles för mkt julmat innan vi proppmätta sjönk ner i soffan för att vänta på tomten. och han kom, i år med!  Viktor var lite blyg, men samtidigt nyfiken och mycket glad. Ellen och Emelia tittade förundrat på och undrade nog vad det var för skäggig typ med röd luva som kommit.

tomten

Sen fick Viktor öppna det paket som han varit nyfiken på hela dagen. Det allra största paketet under granen...

stort paket

... som visade sig innehålla en Puff till barnen från mamma & pappa. Båda två verkade överförtjusta!

puffen

Sen förflöt en stor del av kvällen till julklappsöppnande. När vi var klara tog vi lite fika, sen somnade barnen gott och vi andra spelade lite spel.


På juldagen var vi hos Carina och Leif på mycket god kalkonmiddag! Julfirande blev det här med tillsammans med Annas familj.

ellen och wilma

Ellen spanar in kusin Wilma!

julklappar


Även annandagen var full av firande. Först åt vi jullunch med pappa Uffe och mormor Ebba. Det blev lite julmats rester så nu är det nästan slut.
På kvällen kom familjen Strange hit. Vi åt god lax på saltbädd och hade mycket trevligt. Barnen fick öppna varsin julklapp och lekte och hade jättekul.

Det var vår jul det, kanske låter stressigt och mycket men vi har haft det jättetrevligt och mysigt. Att få umgås med de som man tycker om är härligt!

God Jul...

Snart är julaftonen till ända, och vi har haft en jättemysig dag.
Vi kommer att skriva mer om vad vi gjort och lägga in lite kort snart..
Men tills dess vill vi bara önska er alla en trevlig fortsättning på julen.

julkort

Titta vad jag kan!

Idag visade Ellen sin nya konst, att kunna sitta själv.
Än så länge är det lite ostadigt och väldigt korta stunder, men hon kan! Och blir det som med storebror så dröjer det inte länge förrän hon sitter stadigt, vi får väl se...

ellen

Kan även tilläggas att hon idag är 4 månader och 12 dagar, vilket innebär att hon upptäckte sittkonsten ungefär 5 dagar senare än sin storebror...

Idag har vi klätt julgranen här hemma, det tyckte Viktor var mycket mysigt. Han fick även en liten gran att ha i bokhyllan i sitt rum, så nu har han jul där med. Återstår bara att se hur det blir med stora granens placering, vi ställde den i hallen i år, men när det var dags att sova blev Viktor ledsen och tyckte att den ska vara i vardagsrummet... som den brukar. Nåja, vi får se imorgon...
Så här blev den i allafall när Henrik, Viktor och Mats var klara med utsmyckningen. (Anna, Anna och Ellen lagade mat under tiden...)

granen


4 månader!

En liten studie i likhet...

Viktor 4 mån

Viktor på sin 4 månaders dag...

Ellen 4 mån

... och Ellen på sin!

Ellens dop ~ 9 december 06

I lördags var det dags för Ellen Anna Viola att döpas. Vi hade beslutat oss för att ha dopet hemma hos oss, precis så som vi hade med Viktor. Fredagen och lördags förmiddagen ägnades åt förberedelser, bla var Henrik tvungen att röja bort alla sina verktyg ur det blivande matrummet, så att vi kunde använda det trots att det ännu ej är klart.

Att döpas var helt ok tyckte Ellen. Först tittade hon sig omkring på gästerna och spanade på prästen, Håkan. När han gjorde korstecknet på hennes mun skrattade hon och att få vatten på huvudet verkade inte störa lilla fröken. Därefter somnade hon gott i Fredriks famn. Sedan sov hon sig igenom resten av cermonin och fotograferingen därefter. Först när det var dags att ta av dopklänningen vaknade hon till liv igen. 
Sen blev det fika och presentöppning. Vi kan inte räkna upp allt fint som hon fick här, men vi tackar alla så mycket!

dop 1

Första psalmen var "Måne och sol" som Anna och Viktor har sjungit mycket på Kyrkis.

dop 2

Ellen i fina dopklänningen som farmor har sytt i unga år.

dop 3

Sofia häller upp dopvattnet medan prästen ber.

dop 4

Vatten på huvudet!

dop 5

Håkan håller upp Ellen så att hon får se alla sina gäster!

dop 6

Ellen med sina faddrar, moster Sofia och farbror Fredrik.

dop 7

Familjen samlad efter dopet.

dop 10

Gott fika blev det också.
Anna hade gjort Ellen pepparkakor, utöver det bjöds det på saffranskaka, sockerkringlor, knäckflarn, brysselkex och Sorundatårta.

dop 8

Farfar med sin lilla prinsessa!

dop 9

Mormor Majsan och Ellenpellen!


Göteborgsresa!

Första helgen i december styrde vi vår kosa mot Göteborg för att träffa Patrik och Johanna, att gå på Lisebergs julmarknad men mest av allt för att fira Emelias ett års dag!

Anna, barnen och farmor Bicke tog bilen ner redan på torsdagen. Vi kom fram på eftermiddagen, Emelia var först lite avvaktande men det släppte snabbt. Hon var väldigt nyfiken på Ellen och ville gärna känna lite på henne och ge henne blöta pussar!
Emelia o Ellen

Viktor o Emelia

En liten stund efter att vi kommit var Emelia och Viktor igång och lekte. De spelade boll i vardagsrummet och byggde med mjuka klossar i Emelias rum, eller rättare sagt Viktor byggde och Emelia rasade. Men de verkade helt nöjda med den uppdelningen :)

På fredagen åkte Anna, Ellen och Johanna till Ullared och shoppingparadiset (?) Gekås. Lite fynd gjordes, bla 2 stycken spisar och en Bobby Car till Emelia. Lite andra småsaker slank ju också ner i vagnarna och som vanligt blir allt som var så billigt ganska dyrt i slutändan.
Efter att ha fördrivit eftermiddagen med kalas för Emelia och hennes kompis Simon så åkte vi till hotellet en stund för att checka in. Sedan hamnade vi i rusningstrafiken när vi skulle tillbaka till Gamlestaden så det tog en aning längre tid än annars....
Senare på fredagskvällen anslöt Henrik och Anders. De hade kört nonstop från Södertälje och var lite trötta när de kom fram.


Lördagförmiddagen spenderade vi hos Patrik, Johanna och Emelia. Vi busade med bollar, spelade Skip Boo och drack kaffe. Emelia var strålande glad!

Emelia

Patrik och tjejerna

Efter att ha ätit lite lunch och lånat ut bilen till familjen Lidgren/Löfgren som skulle till Hisingen på kalas så tog vi spårvagnen till Nordstan. Det kändes som om halva Göteborg var där så vi kollade bara snabbt på det vi skulle och begav oss sedan med spårvagnen till Liseberg och julmarknaden.
Tyvärr så regnade det hela tiden så den riktiga julstämningen ville inte riktigt infinna sig trots glögg, tomtar och marsipangrisar. Vi passade på att äta chorros, spanska våfflor, det verkar ju vara svårt att hitta dem i Spanien så man får passa på här hemma :-)

Ända sedan vi var på Liseberg förra året har Viktor pratat om farfarsbilar och nu var de öppna och han kunde äntligen åka! Det var en mycket nöjd kille som körde runt med farfar i baksätet!

Farfars bilar

Han åkte även kaninresan och Cirkusexpressen tillsammans med Henrik. Den senare var Anna lite nervös att han skulle tycka var läskig för den gick ganska fort men han verkade gilla det. Så det är nog bara att inse att ett besök i Göteborg i sommar kommer att kosta oss en heldag på Liseberg :-)


Så var det söndag och Emelias ett års dag!!! Henrik och Viktor badade i hotellpoolen innan vi checkade ut och sedan for vi på ett årskalas! Det var jättetrevligt, Emelia satt som en liten prinsessa i sin nya fina Tripp Trapp stol och mumsade lite försiktigt på tårtan.

Födelsedag

Och som den ansvarstagande moder Johanna är så räddade hon den fina tröjan från tårtan. Vilket nog var ett smart drag :-)
Efter massa fika, fiskdamm och trevligt sällskap så var det dags för oss att packa in oss i bilen och fara hem mot Södertälje. Båda barnen somnade som stockar innan vi ens lämnat Götet så vi åkte hela vägen till Jönköping innan vi stannande och åt. Sen blev det ytterligare nåt stopp under vägen innan vi var hemma igen.

Tack Patrik, Johanna och Emelia för en mysig helg! Vi tycker att det är så kul att träffa er, synd bara att det blir allt för sällan. Men nu ses vi ju till jul igen, det ska bli roligt! Men tills dess skickar vi lite cyberkramar!

(Förresten Johanna så har sovpuckarna kommit, ska hämta ut dem imorgon! Tack, tack!)