Resedagbok del 2

Onsdag 24 september:          23 grader, soligt, lite moln

På förmiddagen blev det promenad och dopp i poolen. Skönt och svalkande, nästan på gränsen till lite kyligt då det var lite moln framför solen.
Efter lunch (chorizosallad till de stora och pannkaka till de små) och Ellens vila var molnen lite färre så vi bestämde oss för att gå ner på stranden.
Väl där blev det bad, det var 22 grader i vattnet. Viktor testade sin nya "surfbräda". Ellen ville inte bada utan satte sig i strandkanten och gjorde sandkakor.

Vid 17-tiden gick vi upp, duschade och tog en kopp kaffe på balkongen. Därefter promenad till hamnen och en asiatisk bufferestaurang. Mycket god mat!
Mätta och belåtna promenerade vi hem via hamnen. Barnen somnade snabbt och vi andra spelade lite "plump" innan vi också kröp ner mellan lakanen.


Torsdag 25 september:          21 grader, molnig förmiddag och sol på eftermiddagen

Molnig morgon med lite regnstänk.
Anna, Bicke och barnen åkte till ett köpcenter utanför Fuengirola. Kikade runt lite på kläder och annat men handlade inte speciellt mycket. Lunch och lite mathandling på Lidl där och sedan åkte vi hemåt igen.
På eftermiddagen var vi vid poolen. Ellen vill inte bada längre! Kanske hon tycker att det är för kallt... Hon som ville vara i hela tiden de första dagarna här... Henrik gick upp och fixade kaffe som han kom ner med, mysigt!
På kvällen gick Anna och Bicke en promenad utmed strandpromenaden.


Fredag 26 september:          23 grader, moln på förmiddagen, sol på eftermiddagen.

Efter frukost packade Bicke ihop det sista. Ca klockan 10 hördes en hög smäll som fick fönsterrutorna på balkongen att vibrera. Det visade sig senare att det var
två flygplan som sprängt ljudvallen och detta hördes som en kraftig smäll över hela solkusten. Coolt!
Vid 11 tiden var det dags för oss att skjutsa henne till flygplatsen. Det var kö en bra bit på motorvägen och sedan ända fram till flygplatsen, tur att vi var ute i god tid!
När vi kom hem åt vi lunch, sedan tog Ellen och Henrik siesta.
Anna & Viktor gick då ner till poolen och badade. Molnen hade försvunnit och det var soligt varmt och skönt!
H & E anslöt lite senare, men inte heller idag ville Ellen bada. Hon ska bara sitta på kanten och sparka med fötterna i vattnet.
Till middag blev det tacos och sedan gick Anna och Viktor ner och åkte lite sparkcykel på gården.
Resedagbok del 1

Lördag 20 september:

Åkte hemifrån Pershagen vid 10.30 med farfar Anders som körde oss till Arlanda.
Checkade in och tog oss genom säkerhetskontrollen snabbt och smidigt. Flyget gick från terminal 2, vilket var skönt då det innebar mkt mindre köande än vad vi brukar råka ut för.
Lunch intogs på en restaurang på flygplatsen innan det var dags att kliva på planet. Båda barnen somnade ganska omgående och sov ca 2 timmar. Resten av flygningen var det glada och nöjda, läste lite böcker, ritade och kikade på folk runt omkring.
Landade i Malaga ca 20 minuter före utsatt tid. Men denna tidsvinst åt snabbt upp då vi fick vänta LÄNGE på bagaget. Men tillslut kunde vi gå ut till farmor Bicke som väntade utanför.

Efter hemfärd till lägenheten så blev det GI lasange till middag och sedan sänggång för barnen då klockan blivit ca 20.30.
Vi andra satt en stund på balkongen med varsitt glas vin och pratade lite.


Söndag 21 september:          ca 27 grader, lite slöjmoln

Bicke, Anna och barnen gick ner på stranden på förmiddagen. Vi grävde, gjorde sandslott, gungade och badade fötterna.
Henrik stannade kvar uppe och jobbade lite. Sedan anslöt han för ett dopp i poolen innan lunch.
Efter Ellens siesta tog vi en promenad till hamnen. Där fann Viktor ett ställe med hoppborg och luftslottshinderbana, vilket var superkul. Vi blev kvar där en lång stund, vilket gjorde Ellen ganska arg då hon var för liten för att få leka där.
Hemma igen blev det en tidig middag på balkongen. Henrik jobbade ett tag till och när barnen somnat åt vi ost och päron samt spelade lite kort.


Måndag 22 september:          25 grader och sol. På em lite moln och några regnstänk.

Ägnade förmiddagen åt att handla. Först på Carrefour där det bland annat köptes en ny bilkudde till Viktor. Sedann vidare till Lidl där diverse basvaror inhandlades.
När vi kom tillbaka hem så var det dags för Ellen att sova. Henrik passade då på att jobba medan vi andra gick ner till poolen och badade.
Det mulnade på mer och mer så efter lite kaffe på balkongen tog vi en tur på strandpromenaden bort mot Calle Bulto.
Middag och vattning av balkonglådorna på kvällen. Sedan avkoppling i form av böcker och korsord för att utom H som jobbade större delen av kvällen.
Tisdag 23 september:          22 grader och regn

Vaknade vid 8.30 till en grå och regnig dag. Tillbringade fm hemma, läste böcker kikade på "Pippi" och "Elias". H jobbade lite (egen firma... ).
Efter lunch och Ellen siesta tog vi bilen till Decathlon och Ikea.
Decathlon är ett gigantiskt stort sportvaruhus i utkanten av Malaga. De har allt mellan himmel och jord och man kan göra riktiga fynd. Denna gång inhandlades fleecetröjor, träningskläder och fotbollskor mm. Allt till mycket bra priser!
På Ikea blev det fika med kanelbulle och lite små shopping. I butiken utanför köptes kaviar, köttbullar och sill.
Hemma igen vid 19-tiden och det blev en middag bestående av div rester på balkongen.
Lite senare kikade Anna & Bicke på "Främmande fågel" på tv:n.


Fortsättning följer....

Uterum

Senaste nytt och bilder på uterummet så långt som det blev klart innan avfärd till Spanien.
Stommen restes på 2 dagar - men sedan tog det lite stopp pga allt regnande. Fick på taket efter ett par veckor vilket var skönt - men det var fortfarande lite svårt att få panelen och allt annat klart med regn varenda dag. Sista veckorna var det hyffsat uppehåll så då hände det lite grejjer. Det mesta av panelen är nu iaf på plats och målat - även alla glas vi hade sedan förut är monterade  - och en del foder är där. Kvar är lite med takfot/vattbräda samt montering av gamla glasdörren.
Vi tänker även beställa ett 4-dörrars glasparti också och sätta igen stora hålet mot resten av altanen med. Vi tänkte först ha det öppet - men det svenska vädret och de svenska myggorna fick oss att lätta lite på plånboken...
Hoppas det finns lite väder kvar när vi kommer hem så att vi kan slutföra detta innan vintern.Ett litet uterum bak på huset.


Små fönster och dörr saknas - och en trapp. Och Vindskivor...


Denna öppning tänkte vi sätta igen med ett 4-dörrars glasparti. På sikt funderar vi även på att ta upp en dörr direkt in till vardagsrummet, bredvid fönstret.


Utsikten från uterummet...

Nu så...

... är det mesta packat och klart.
Imorgon förmidag bär det av mot Arlanda och sedan mot SPANIEN!
Ska bli underbart skönt.

Återkommer med rapport.

Detta har hänt...

Alldeles för länge sedan igen, men hur får man tiden att räcka till till allt?

Här kommer iallafall en liten summering över vad som hänt sen sist vi skrev här.Vi börjar väl med att vår Ellen fyllde två år. Det blev kalas med släkt och vänner och lilla fröken fick en massa fina presenter. Tack allihop!

Dagen efter kalaset var det dags att återgå till vardagen, dvs jobb och dagis. Viktor tyckte att det var jättekul att komma tillbaka till alla kompisar efter 6 veckor ledighet, Ellen däremot tyckte att det var sådär. Det var en hel del ledsamheter vid lämning men efter nån vecka så var allt som vanligt igen och hon skuttade glatt in på sin avdelning på morgonen!
Den 23 augusti hade vi kräftskiva. Trots att inte alla kunde komma så var vi ändå många som mumsade kräftor och annat mums, sjöng och skålade! Mycket trevligt, och fast kvällen var ganska kylig så satt vi ute till midnatt.


I våras började Viktor på fotboll. Det är Henrik och tre pappor till som har tränat ett STORT gäng med 02:or ch 03:or här ute i Pershagen. Varje torsdagskäll har de spelat och haft superkul!
Förra torsdagen var det avslutning för detta år men grillkorv, föräldramatch och naturligtvis medaljer! Stoltare killar och tjejer får man leta efter.


Här spelar de mot föräldrarna... de är så många så det fick bli två olika matcher.

Denna medalj, med texten Trollsjöns FC 2008 är nog en av Viktors käraste ägodelar just nu!

Lite mer sport... Förutom fotbollen och innebandyn (som har börjat igen på söndagar) så har vi hunnit med att åka skridskor. En av papporna på fotbollsträningen har bokat Jäna Ishall vid tre tillfällen och bjudit med lite folk. Så nu har vi varit där och åkt två gånger. Viktor ha ju aldrig stått på ett par skridskor förut och känslorna var lite blandade. Det var svårt och lite läskigt samtidigt som det var riktigt roligt. Ellen var jättearg för att hon inte fick åka. Får väl försöka hitta ett par små skridskor till henne till nästa år i allafall.

Andra gången vi var i Ishallen så var Lovisa med familj med. Det tyckte Viktor var jätteskoj! Hon är verkligen en av hans favoritkompisar.

Sen har vi byggt en hel del på uterummet. Men eftersom jag inte har nåt kort på hur det ser ut just nu så får det bli ett eget inlägg om det sedan. Men här får ni en liten förhandstitt på hur det såg ut när vi började...Det var allt för denna gång!
Hej så länge.


På G

Uppdatering kommer snart, vi lovar!
Måste bara hitta sladden så vi kan ladda över lite bilder från kameran.