Göteborgsresa!

Första helgen i december styrde vi vår kosa mot Göteborg för att träffa Patrik och Johanna, att gå på Lisebergs julmarknad men mest av allt för att fira Emelias ett års dag!

Anna, barnen och farmor Bicke tog bilen ner redan på torsdagen. Vi kom fram på eftermiddagen, Emelia var först lite avvaktande men det släppte snabbt. Hon var väldigt nyfiken på Ellen och ville gärna känna lite på henne och ge henne blöta pussar!
Emelia o Ellen

Viktor o Emelia

En liten stund efter att vi kommit var Emelia och Viktor igång och lekte. De spelade boll i vardagsrummet och byggde med mjuka klossar i Emelias rum, eller rättare sagt Viktor byggde och Emelia rasade. Men de verkade helt nöjda med den uppdelningen :)

På fredagen åkte Anna, Ellen och Johanna till Ullared och shoppingparadiset (?) Gekås. Lite fynd gjordes, bla 2 stycken spisar och en Bobby Car till Emelia. Lite andra småsaker slank ju också ner i vagnarna och som vanligt blir allt som var så billigt ganska dyrt i slutändan.
Efter att ha fördrivit eftermiddagen med kalas för Emelia och hennes kompis Simon så åkte vi till hotellet en stund för att checka in. Sedan hamnade vi i rusningstrafiken när vi skulle tillbaka till Gamlestaden så det tog en aning längre tid än annars....
Senare på fredagskvällen anslöt Henrik och Anders. De hade kört nonstop från Södertälje och var lite trötta när de kom fram.


Lördagförmiddagen spenderade vi hos Patrik, Johanna och Emelia. Vi busade med bollar, spelade Skip Boo och drack kaffe. Emelia var strålande glad!

Emelia

Patrik och tjejerna

Efter att ha ätit lite lunch och lånat ut bilen till familjen Lidgren/Löfgren som skulle till Hisingen på kalas så tog vi spårvagnen till Nordstan. Det kändes som om halva Göteborg var där så vi kollade bara snabbt på det vi skulle och begav oss sedan med spårvagnen till Liseberg och julmarknaden.
Tyvärr så regnade det hela tiden så den riktiga julstämningen ville inte riktigt infinna sig trots glögg, tomtar och marsipangrisar. Vi passade på att äta chorros, spanska våfflor, det verkar ju vara svårt att hitta dem i Spanien så man får passa på här hemma :-)

Ända sedan vi var på Liseberg förra året har Viktor pratat om farfarsbilar och nu var de öppna och han kunde äntligen åka! Det var en mycket nöjd kille som körde runt med farfar i baksätet!

Farfars bilar

Han åkte även kaninresan och Cirkusexpressen tillsammans med Henrik. Den senare var Anna lite nervös att han skulle tycka var läskig för den gick ganska fort men han verkade gilla det. Så det är nog bara att inse att ett besök i Göteborg i sommar kommer att kosta oss en heldag på Liseberg :-)


Så var det söndag och Emelias ett års dag!!! Henrik och Viktor badade i hotellpoolen innan vi checkade ut och sedan for vi på ett årskalas! Det var jättetrevligt, Emelia satt som en liten prinsessa i sin nya fina Tripp Trapp stol och mumsade lite försiktigt på tårtan.

Födelsedag

Och som den ansvarstagande moder Johanna är så räddade hon den fina tröjan från tårtan. Vilket nog var ett smart drag :-)
Efter massa fika, fiskdamm och trevligt sällskap så var det dags för oss att packa in oss i bilen och fara hem mot Södertälje. Båda barnen somnade som stockar innan vi ens lämnat Götet så vi åkte hela vägen till Jönköping innan vi stannande och åt. Sen blev det ytterligare nåt stopp under vägen innan vi var hemma igen.

Tack Patrik, Johanna och Emelia för en mysig helg! Vi tycker att det är så kul att träffa er, synd bara att det blir allt för sällan. Men nu ses vi ju till jul igen, det ska bli roligt! Men tills dess skickar vi lite cyberkramar!

(Förresten Johanna så har sovpuckarna kommit, ska hämta ut dem imorgon! Tack, tack!)

Kommentarer
Postat av: Anna

Kul att se bilderna och höra om resan!

Ser nu fram emot bilder från dopet som jag tyvärr inte kunde gå på! :(


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback