Vink vink!

Här kommer en liten semesterhälsning!

Ligger just nu vid Stendörren. Vädret är underbart, liksom förra året har vi nu lyckats pricka in ett högtryck. De första dagarna var det fortfarande ganska kallt i vattnet men nu är det uppe i 22 grader vilket är ljuvligt. Tyvärr ser vi mer och mer av algblomningen, men än så länge verkar det vara värst ute på de lite öppnare fjärdarna. Inne i vikarna där vi ligger har det varit rent så här långt.

Vi har hunnit avverka Fyrudden, Långö, Gubbö Kupa, Harstena, Arkösund och Broken innan vi kom hit till Stendörren i eftermiddags. Imorgon kommer Elin, Daniel och Wilma och hälsar på. Det ska bli trevligt.
Därefter är planen att gå mot Ringsö och naturligtvis Fifång innan vi på fredag beräknas anlända hem till Pershagen igen.

Barnen älskar sjölivet. Viktor utforskar öar, åker gummijolle, seglar radiostyrd båt och knyter jättefina knopar (han har dessutom lärt sig göra rosetter). Ellen gillar det mesta men är arg och frusterarad av att inte få gå själv på de branta berghällarna, att inte få stå i öppningen där trappan går ner i båten och att inte få klättra på och av själv. Vi är ju inte så överraskade av denna ilska då hon för tillfället är inne i en intensiv "kan själv" period.

Nu har vi just lyssnat på väderleksrapporten. Den lät ungefär som alla de andra vi hört denna semster (Nord 3-7 m/s)...
Hoppas att ni står ut i värmen där hemma. Vi förstår att det måste vara riktigt hett, för även här ute där vindarna borde svalka är det VARMT!
Men vi ska verkligen inte klaga, det är underbart och vi seglar vidare och njuter de sista dagarna också!

Skepp o´hoj!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback