Logopedbesök

Idag var det dags för Viktors fjärde besök hos logopeden. Han har varit där med ca ett  halvårmellan rum sedan han var tre år, men då han fortfarande har samma uttalsfel så ska vi nu köra en lite intensivare period. Det är skönt för då kanske han verkligen vågar prata med henne, han är ju rätt blyg. Nu ska han i allafall till att börja med gå en gång i veckan i 5 veckor, sedan får vi se vart det lider.

Idag var alltså han och Henrik där. Först fick han mata en drake med röda knappar fram i munnen och vita bak... Sedan blev det lite mungympa spel. Efter det fick Viktor en bok där han fick klistra in en gubbe (framifrån och bakifrån) och öva på fram- och bakljud. Dvs ljud som man gör fram i munnen (-t) och de man gör längre bak (-k).

Det känns lite som om det har börjat lossna lite de senaste dagarna. Han kan tex numera säga Momo och Famo (mormor och farmor) nu istället från sitt gamla invanda Nonor och Nanor. R är fortfarande en väldans svår bokstav som han bara får till ibland.

Hoppas, hoppas att kemin funkar mellan honom och Jenny (logopeden) nu så att han verkligen får utbyte av dessa tillällen och att det inte tar halva timmen att få honom att prata. Han behöver så väl ett förståligare språk nu. Vi ser hur han lider när andra inte fattar, speciellt när det är andra barn.
Och just nu vill han verkligen lära sig, så det kanske är i rätt tid.

Kommentarer
Postat av: Anna

Kommer nog att lossna snart när han får gå regelbundet!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback