Vad göra?

Vår trädgård håller på att svämmas över av dessa äckliga, slemmiga varelser.
image338

De kommer fram på kvällarna eller då det regnar. Häromdagen plockade Henrik flera hundra, och då tog han ändå bara de stora - det fanns många många små också. Det värsta är de är hemafroditer och en enda kan ge upphov till flera hundra nya.
Så vi plockar upp de vi ser, lägger i en påse som vi knyter ihop och slänger i soptunnan.
Men nu funderar vi allvarligt även på att investera i ett sånt snigelstaket som man köpa samt mer snigelgift på sina ställen där de verkar trivas.
För usch vad otrevligt det är!
Förra året råkade Viktor snubbla och sätta handen rakt på en och vi bara väntar på att Ellen hittar en när hon kryper runt. Nyfiken som hon är så lär hon väl plocka upp den *urk*.

*Förresten så kallas de inte för mördarsniglar för att de äter upp levande växter utan därför att den äter sina döda kamrater och även svagare individer.*

Kommentarer
Postat av: Lotta

Fy bubblan vilka äckliga djur!
Här har vi bara de svarta men de är lagom äckliga de med. Är ju så mysigt när det säger splash under dojjan. :D
Lycka till med utrotningen!

Postat av: panila på aff

Sätt ut fat med öl, de älskar det och dricker tills de dör typ :D Vi hade såna i massor där jag bodde förut å då gjorde man så... Testa, behöver inte vara starköl direkt, den kan ni ju ha för er själva!!! :D Lycka till!!!

2007-07-04 @ 17:25:24
Postat av: Sofia

Å de är verkligen VIDRIGA! Som tur är har de inte hittat hit ännu, men det är väl bara en tidsfråga för hela Pershagen är ju full av dem! Blä!

2007-07-05 @ 09:06:20
URL: http://www.sferrer.blogspot.com
Postat av: Lerica

Ta en petflaska, med öl i, gräv ner några sådana i marken runt om i trädgården. De dyker ner, kommer inte upp o dricker sig döa...=)

2007-07-05 @ 13:29:53
URL: http://lerica.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback