Besök på akuten och besök av jultomten!

Vid 11.30 imorse så råkade Ellen snubbla på mattan i vardagsrummet och ramla rakt på Viktors lilla stol.
Hon fick hörnet på stolssitsen precis ovanför ögonbrynet och det blev ett ca 1 cm långt hack som blödde en del, men som tur var så slutade det ganska snabbt. Dock ville hon inte alls att vi skulle kika på det så vi hade ingen aning om hur djupt det var.
Ringde sjukvårdsupplysningen som tyckte att vi skulle bege oss till närakuten på sjukhuset. Fick en tid 15.15 men hon sa åt oss att åka på en gång.
Lämnade av Viktor hos mormor på vägen och var på sjukhuset ca 12.10. Hann knappt förklara mitt ärende för killen i kassan innan han sa:
"-Jaha, det måste vara Ellen. Vänta lite så ska jag ringa på sköterskan, ni skulle få komma in direkt."
Sen kom en jättegullig sköterska som tvättade såret och konstaterade att det inte behövdes sys utan bara tejpas. Ellen var jätteduktig och glad hela tiden och verkade tycka att det var ett spännande och kul ställe hon kommit till.
Vid 12.25 var allt klart och vi kunde ge oss iväg hem till mormor.
Ibland blir man faktiskt förvånad och väldigt tacksam över vad sjukvården kan vara snabb och smidig. 

image448
Min älskade lilla snutta. Som tur är verkar hon inte bry sig om tejpen. Den har fått sitta hela dagen. Och skulle hon ta bort den så fick vi med lite extra hem och en intruktion hur vi skulle göra...

Hemma hos mormor blev det pannkaka till lunch och en massa mys och pyssel hela eftermiddagen. När det började skymma gick vi ut i trädgården och satte upp önskelistorna på trädet för vi hade hört ett rykte om att Jultomten var i krokarna.
Och när vi var där ute så kom självaste Tomten gående över gräsmattan. Vilken tur att vi inte missade honom! Ellen blev livrädd och flög upp i mormors famn medan Viktor visade vart listorna satt. Lite reserverad var dock han också och när Tomten gått sin väg förklarade han att det där minsann inte var den riktiga tomten. För den riktiga har röda byxor och denna hade grå! Och så var det nåt med ögonen som inte stämde!
(Hmmm... det kanske är läge att skaffa en annan Tomte till julafton, annars kanske han avslöjar Tomte-Leif! Nån frivillig?)

Medan vi var iväg så passade Henrik på att foga kaklet i köket som han satte dit igår. Så ni saknas bara lite lister vid bänkskivan så är den delen också klar... Så nu börjar det arta sig!


Kommentarer
Postat av: Lotta

Oj, oj... Tur att det inte blev värre. Lite tejp kan man ju ta. :) Men man blir ju så rädd. Fast du är kanske den coola typen.

Postat av: Anna

Det hör till barndomen! Har själv tejpat hakan en gång i tiden!

Skönt att det gick så smidigt på sjukhuset!

2007-12-10 @ 22:52:10
URL: http://annafairandtrue.blogspot.com
Postat av: Sofia

Stackars ellen! Fast hon verkar ha klarat det hela galant! Visst blir man glatt överraskad när man får sådan fantastisk service!

2007-12-11 @ 07:39:27
Postat av: Anonym

Stackars Ellen. Skönt att det inte blev värre.
Ja, ibland funkar faktiskt sjukvården. Tilda ramlade ju i somras, en fredag vid 16 tiden. Vi åkte direkt till vårdcentralen och fick komma in och träffa en läkare på en gång. Superbra.

Mysigt med tomten...men tänk vad barn kan genomskåda :)

2007-12-12 @ 11:35:19
URL: http://tjejmamma.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback